Vår kvalitet och service

Vägledning till rätt armatur

Vi ser till att vara tillgängliga för att kunna upprätthålla en så hög service som möjligt. Hör av dig till oss om du behöver instruktioner för din armatur, ändra inställningar eller råd kring att välja rätt armatur. Vi finns bara ett telefonsamtal eller mail bort för att lösa dina problem och svara på dina frågor.

Vår tillverkning är i Varberg på västkusten och flera av våra leverantörer är inom Sverige och därför har vi korta ledtider när det kommer till att bistå med till exempel reservdelar när behov uppstår.

Produktion armaturer Varberg Alento
Test av armatur på Alento

Konstruktion och produktion i Varberg

Alla våra produkter tillverkas och monteras för hand av oss i Varberg. Varje armatur som levereras har innan den lämnar vår fabrik genomgått ett funktionstest. Detta gör vi för att säkerställa att det vi levererar fungerar optimalt, att alla ljuskällor lyser och har rätt styrka på ljuset.

Svensk form och design

För oss är designen lika viktig som funktionen, våra armaturer ska inte bara kunna lysa de ska också hålla en snygg och enhetlig design. Därför arbetar vi med meriterade svenska formgivare som tar fram design med rena och mjuka linjer i skandinavisk modern samt klassisk anda.

Flera av våra armaturer används bland annat i hyreshus och där uppskattas de just för att de inte tar fokuset från annat utan smälter ihop fint med övrig inredning och arkitektur.

Svensk design LED armatur
Alento site logo

FUNKTIONSBESKRIVNING

Standard/Std

Armaturen har integrerad LED driver, kan även användas som slav till sensor on/off.

Dim

Armaturen har integrerad dimbar LED driver, för fasdim. ( fram & bakkantsdimmer )

Sensor On/Off

Armaturen har integrerad HF rörelsesensor on/off inkl dagsljusrelä. Räckvidd för detektering samt tidsinställningar ställs enkelt in via dip-switchar. Dagsljusrelä går att ställa mellan 5-50 lux där armaturen inte tänder upp när dagsljuset ligger över vald nivå på sensorn. Tider för hur länge armaturen ska vara tänd efter senaste detektering går att ställa i intervaller mellan 30sek och 30min. Armaturen levereras med 3min och dagsljussensorn inaktiv.

DALI/Sw-Dim

Integrerad DALI driver kan även ljusregleras via Sw-Dim ( Faspulskontroll )

MULTI ( Sensor med grundljus – nattljus )

Armaturen kan användas som närvarosensor on/off eller som konstant grundljus 10 % med full effekt 100% vid närvaro. Det går även ställa in armaturen manuellt att släckas helt efter en viss tid (30sek-24h). Via switchar är det även möjligt att ställa ner effekten på armaturen för att kunna justera ljusflödet. Armaturen levereras fabriksinställd med konstant grundljus 10 % och går upp på 100% vid rörelse, 3 min efter sista registrerade rörelse går den återigen ner på 10 % grundljus. Alla inställningar görs enkelt via on/off switchar.

*Alt med Nödljus: Nödljus/Multi har nödljusdrift m batteribackup i 1tim drift. Automatiskt självtest samt statusdiod i kupan.

RF Sensor

Armatur med Radio funktion lämpar sig väl i trapphus, korridorer osv. Med endast nätspänning till armaturen kan man ställa in olika grupper med hjälp av RF teknik. Armaturen kan även gå ned till 10% grundljus, konstant 24h eller släckas helt efter 5min, 10min, 30min eller 1 tim. Varje armatur kan styras individuellt med tider för grundljus och dagsljuskontroll. Rörelsesensorn är av mikrovågsteknik.

Gruppering: Med digital kommunikations metod och fasta adress koder, kan armaturen inte kopplas ihop med andra RF signaler. Det finns 4 st dip switchar och möjlighet till 16 olika grupper. Varje armatur med samma inställda adresskod kommunicerar med varandra.

RF Move

Armatur med Radio funktion, master/slav armatur. Lämpar sig väl i trapphus, korridorer etc. Med endast nätspänning till armaturen kan man ställa in olika grupper med hjälp av RF teknik. Armaturen kan även gå ned till 10% grundljus, konstant 24h eller släckas helt efter 5min, 10min, 30 min eller 1 tim. Varje armatur kan styras individuellt med tider för grundljus och dagsljuskontroll. Rörelsesensorn är av mikrovågsteknik.

Gruppering: Armaturerna fungerar i dubbelriktat system dvs att de kan fungera som master och slav samtidigt. Varje armatur med samma inställda adresskod kommunicerar med varandra. Med slavfunktionen aktiveras slavarmaturen då Masterarmaturen får en detektering. Varje armatur kan skicka signaler till 2 olika slav kanaler. T ex i trapphus kan våning för våning tändas upp beroende vart man är på väg.