Bröderna Eskilsson, Andreas och Marcus, är huvudägare i Alento och har mångårig erfarenhet av verksamheten.

ALENTO utvecklar och formger belysningsarmaturer kring den senaste tekniken inom LED, samt styrning av armaturer. Vårt mål är att skapa produkter som är energieffektiva med lång livslängd som i sin tur genererar energibesparingar. Ett byte från en 15-20 år gammal belysningsanläggning kan spara upp till 80% i energibesparing.
Bara LED, (Ljus Emitterande Diod) är en mycket energieffektiv och miljövänlig ljuskälla. En lämplig styrning i form av närvarosensor i armaturen kan också påverka energikostnaderna samt ökar livslängden på armaturen.

Senaste tekniken
Alento är ett företag med målmedveten inriktning på att formge, utveckla och producera belysningsarmaturer byggda kring den allra senaste LED-tekniken. Nuvarande sortiment och kommande sortiment lägger fokus på framför allt bostadssektorn och olika slag av offentlig miljö.

Svensktillverkat
All produktion sker i Sverige med Varberg som centralpunkt. För formgivning anlitas meriterade externa svenska formgivare, som kommer att arbeta parallellt med interna medarbetare. Bakom företaget står Jan-Eskil, Andreas och Marcus Eskilsson med mångårig erfarenhet av att utveckla och tillverka god belysning.